Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συνεργάζεται με το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Ιταλίας

0
119Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021, 10:38

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Ιταλίας.
Οι δύο φορείς θέτουν ως στόχο της συνέργειας αυτής, τη συνεργασία σε πληθώρα τομέων, όπως την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, την τέχνη, τη γαστρονομία, τη λογοτεχνία, την παράδοση, τον αθλητισμό κλπ.

Συγκεκριμένα η συνεργασία επικεντρώνεται στους εξής τομείς:

Δράσεις ιστορικού ενδιαφέροντοςΜε τη συνδρομή της καθηγήτριας ιστορίας του ΕΚΠΑ και μέλους του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κας Μαρίας Ευθυμίου, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις ιστορικού ενδιαφέροντος σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.

Συνεργασία με την Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην ΙταλίαΔιοργάνωση κοινών πολιτιστικών δράσεων από την Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Ιταλία και το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

ΓαστρονομίαΠροώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και διατροφής στην Ιταλία με την υποστήριξη ελληνικών επιχειρήσεων.

ΛογοτεχνίαΕκδηλώσεις σε Ελλάδα και Ιταλία αφιερωμένες κυρίως σε λογοτέχνες της Επτανησιακής Σχολής.

ΒιβλίοΠροώθηση ελληνικών εκδόσεων στην ιταλική και διεθνή αγορά με την υποστήριξη του συνεργαζόμενου εκδοτικού οίκου του Ελληνικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Ελληνική ΓλώσσαΠροσέλκυση μαθητών απόδημων Ελλήνων στα θερινά σχολεία ελληνικής γλώσσας και πραγματοποίηση μαθημάτων από εξειδικευμένους καθηγητές – μέλη του Ελληνικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Αθλητικές δράσειςΣτο πλαίσιο πραγματοποίησης από κοινού δράσεων μεταξύ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Ελληνικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Ιταλίας, προγραμματίζεται η διοργάνωση ποδηλατικού γύρου της Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τον δημοσιογράφο «ποδηλάτη του κόσμου», κ. Γρηγόρη Βερροιώτη.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ιδρύθηκε το 1992 με έδρα την Αθήνα και με σκοπό την ευρεία προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.Με κύρια δραστηριότητα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη διάδοση του ελληνικού βιβλίου, την προβολή του ελληνικού κινηματογράφου και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, το ΕΙΠ έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο παραρτημάτων εκτός Ελλάδας, με έδρα στην Αλεξάνδρεια, το Βελιγράδι, το Βερολίνο, το Βουκουρέστι, τη Μόσχα, την Οδησσό και την Τεργέστη.Το ΕΙΠ είναι μέλος δύο σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων, του European Union of National Institutes for Culture (EUNIC) και του Anna Lindh Foundation.Συνεργάζεται διεθνώς με πανεπιστημιακές έδρες ελληνικών σπουδών, σχολεία ελληνικής γλώσσας, πρεσβείες, κέντρα πολιτισμού, μουσεία και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here