Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δίνει εντολή στο Netflix να αποκλείσει την ταινία «Cuties»

0
89


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 01:24

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα δώσει εντολή στο Netflix να αποκλείσει την τοπική πρόσβαση στην ταινία «Cuties» που πρόκειται να κυκλοφορήσει προσεχώς με το αιτιολογικό ότι περιέχει εικόνες παιδικής εκμετάλλευσης.

Η απόφαση ανακοινώθηκε ενόψει κυκλοφορίας παγκοσμίως, στις 9 Σεπτεμβρίου, της γαλλικής ταινίας στην αμερικανική διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας συνεχούς ροής. Η απόφαση εκδόθηκε έπειτα από πρόσφατα δημοσιεύματα για παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης σε ξεχωριστή προγραμματισμένη σειρά του Netflix που παρουσιάζει έναν γκέι χαρακτήρα.

Η υπόθεση της ταινίας «Cuties» εστιάζει σε μια 11χρονη μουσουλμάνα που «αρχίζει να επαναστατεί κατά των παραδόσεων της συντηρητικής οικογένειάς της, όταν γοητεύεται από μια ομάδα χορού με ελεύθερο πνεύμα», σύμφωνα με το Netflix.

«Αποφασίστηκε ομόφωνα ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αφαιρέσει την σχετική ταινία από τον κατάλογό του», ανακοίνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (RTUK) μετά μια συνεδρίαση του συμβουλίου του.

Η επικοινωνία του Reuters με το Netflix δεν κατέστη δυνατή ώστε να σχολιάσει την απόφαση.

Ο υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Τουρκίας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η ταινία «μπορεί να κάνει τα παιδιά ανοιχτά στην αμέλεια και την κακοποίηση καθώς και να επηρεάσει αρνητικά την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη», σημειώνοντας ότι η «Cuties» εμφανίζεται σαν παιδική ταινία, αλλά έχει ένδειξη «Κατάλληλο για 18 και άνω».

Η ταινία είχε επικριθεί νωρίτερα διεθνώς για τη διαφημιστική αφίσα της για φερόμενη σεξουαλικοποίηση 11χρονων κοριτσιών. Στη συνέχεια, το Netflix ζήτησε συγγνώμη γι αυτό που αποκάλεσε «ακατάλληλο έργο τέχνης».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 01:26

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here