Το φιλμ του Nick Knight που θυμίζει θρίλερ

0
109


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 11:44

Πριν από λίγο καιρό, στη διάρκεια της πρώτης ψηφιακής εβδομάδας μόδας, είδαμε τρέιλερ από την ταινία του επιδραστικού Nick Knight για την τελευταία Artisanal κολεξιόν του Maison Margiela. Τώρα, μπορούμε να απολαύσουμε ολόκληρη τη διάρκειας 52 λεπτών και 32 δευτερολέπτων ταινία, καθώς ο οίκος μόδας την έδωσε στη δημοσιότητα.
 
Με χρήση Zoom, καμερών GoPro πάνω στο σώμα, ακόμη και ενός μικρού drone – οι αποστάσεις ασφαλείας λόγω Covid-19 είναι επιβεβλημένες – ο Knight βάζει τον θεατή μέσα στο συνήθως μυστικοπαθές ατελιέ του οίκου για να δείξει πώς ο John Galliano, ο διευθυντής δημιουργικού, δημιούργησε μια κολεξιόν κατά τη διάρκεια του «λουκέτου». Ο οίκος θέλησε να δίνει η ταινία την αίσθηση ενός «θρίλερ». Και ο τίτλος της, το «S.W.A.L.K.», είναι το ακρωνύμιο της φράσης «sealed with a loving kiss», ακρωνύμιο που χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες εν καιρώ πολέμου για να κλείσουν τα γράμματά τους σε αγαπημένα πρόσωπα.
 
«Είναι μια ολοκαίνουργια, αναζωογονητική διαδικασία» είπε, στο American Vogue, ο Galliano. «Ζήτησα από τα παιδιά μου, στην αρχή της πανδημίας, να αρχίσουν με iPad να φιλμάρουν τους εαυτούς τους… Στ’ αλήθεια, έτσι ξεκίνησε.»
 
Στην κολεξιόν, βλέπουμε επιστροφή του Galliano στην ιδέα της κυκλικής κοπής, μιας τεχνικής που ο ντιζάινερ είχε χρησιμοποιήσει και στο δικό του εμπορικό σήμα αλλά και την περίοδο που ήταν διευθυντής δημιουργικού στον οίκο Dior, και την οποία ο ίδιος συσχετίζει με την εποχή του Νέου Ρομαντισμού (το ρεύμα των New Romantics στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1980).Δείτε  το τρέιλερ:

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 11:46

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here