Υπερσύγχρονοι οι θερινοί κινηματογράφοι σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

0
125


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020, 13:30

Σε ένα μοναδικό, όμορφο περιβάλλον, ιδανική όαση δροσιάς για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, θα λειτουργήσει και εφέτος ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος στον Μύλο Ματσόπουλο, στην πόλη των Τρικάλων. Ο δημοτικός κινηματογράφος λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση του κοινού από το 2003. Σε συνδυασμό με τον Μύλο, το αγιόκλημα και το γιασεμί, που κυριαρχούν στο χώρο, η ξύλινη πέργκολα που κατασκευάστηκε εκ νέου και το αναψυκτήριο, συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό.

Ο κινηματογράφος εφέτος, τη θερινή σεζόν 2020, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Πολιτισμού. Έτσι, η πληρότητα δεν θα υπερβαίνει το 75%, οπότε αναπροσαρμόστηκε η διάταξη των θέσεων.

Ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος των Τρικάλων είναι ψηφιακός. Με το εξαιρετικά φθηνό εισιτήριο των 5 και 4 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και πολύτεκνους, οι φετινές προβολές που θα ξεκινούν στις 21:45 υπόσχονται όμορφα θερινά βράδια. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Σοφία Αλεστά, τονίζει πως οι ταινίες θα είναι επιλεγμένες, της εφετινής παραγωγής από όλα τα κινηματογραφικά είδη: κωμωδίες, περιπέτειες κοινωνικά, κομεντί, φαντασίας. Σίγουρα, και φέτος μετά τα 17 χρόνια λειτουργίας, τονίζει η κ. Αλεστά ο δημοτικός κινηματογράφος θα αποτελέσει και φέτος έναν μοναδικό κινηματογραφικό προορισμό, σε ένα ιδανικό περιβάλλον δροσιάς και ηρεμίας.

Καρδίτσα

Με την ανατολή του αιώνα αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Καρδίτσας η δημιουργία θερινού σινεμά. Οι υποψήφιες περιοχές ήταν πολλές, τελικά επιλέχτηκε η περιοχή των Καμινάδων στην άκρη της πόλης. Ο θερινός άρχισε να λειτουργεί σαν συνέχεια του χειμερινού κινηματογράφου, ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι οι καλύτερες που μπορεί να υπάρχουν, τόσο από άποψη περιβάλλοντος όσο και τεχνολογίας, καθώς η οθόνη και τα μηχανήματα προβολής και ήχου είναι τα πιο σύγχρονα, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου Καρδίτσας, Πέτρος Αποστόλου. Και συνεχίζει:«Εκμεταλλευόμαστε τόσο το θερινό όσο και το χειμερινό κινηματοθέατρο. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους θερινούς από πλευράς εγκαταστάσεων και μηχανημάτων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Το γνωρίζω αυτό πολύ καλά γιατί έχω και θερινούς κινηματογράφους στην Αθήνα». Για να καταλήξει: «Ανοίγει τις πύλες του με τους όρους και τα πρωτόκολλα λόγω του κορονοϊού, είναι 250 θέσεων και για φέτος θα λειτουργήσει με μάξιμουμ 180 θέσεις. Είναι συνέχεια του χειμερινού κινηματογράφου, προβάλλει εμπορικές ταινίες και όσοι το επισκέπτονται μένουν ενθουσιασμένοι. Ικανοποιεί τις απαιτήσεις από πλευράς επιλογής ταινιών και τους πιο φανατικούς κινηματογραφόφιλους».

Η φωτογραφία είναι του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Τρικάλων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020, 13:30

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here