Νέο σχέδιο για την αποκατάσταση της παγκόσμιας χρηματοδότησης μετά από την πανδημία

0
169

Η πανδημία έχει επηρεάσει πολλές πτυχές της ζωής των σύγχρονων ανθρώπων. Το ίδιο συνέβη και με την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη αν πολλές χώρες δεν είχαν κάνει αρκετή προετοιμασία πριν από την πανδημία. Ωστόσο, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και αυξάνεται. Για αυτόν τον λόγο, ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) ξεκίνησαν ένα σχέδιο που θα μπορούσε να είναι μια λύση για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό πρόβλημα.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην υποστήριξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs) για να βοηθήσουν την εταιρεία και το άτομο να ξεπεράσει την ύφεση που έχει επέλθει χάρη στην παγκόσμια πανδημία. Αυτό το πρόγραμμα προγράμματος παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού, όπου έλαβε πάρα πολύ θετική ανταπόκριση. Πολλοί συμμετέχοντες σε αυτήν την εκδήλωση το αποκαλούν στις μέρες μας μια από τις καλύτερες λύσεις για τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα. Ο Βασίλης Μηλιώνης σημείωσε επίσης ότι αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να φέρει ένα άλλο πρόβλημα στο μέλλον.

Τα προγράμματα του ΟΟΣΑ και του UNDP επικεντρώνονται στη δημιουργία βιώσιμων και ανθεκτικών επενδύσεων. Αυτός ο τύπος επενδύσεων θα βοηθήσει πολλές χώρες, ιδίως τις αναπτυσσόμενες χώρες και κράτη, να ανακάμψουν από το πρόβλημα της πανδημίας. Φέτος, οι αναπτυσσόμενες χώρες ήδη χάνουν τουλάχιστον 700 δισεκατομμύρια δολάρια από εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης. Εάν η προϋπόθεση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται και το επόμενο διάστημα, υπάρχει κίνδυνος και άλλης παγκόσμιας κρίσης στο μέλλον. Το χειρότερο από όλα; Το κίνημα για τη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των χωρών θα επιβραδυνθεί και είναι πολύ πιθανό να σταματήσει κιόλας.

Αυτό το πρόγραμμα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα βιώσιμο σύστημα και περιβάλλον για αυτές τις χώρες. Επομένως, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος στο μέλλον, οι χώρες που χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να επιβιώσουν και να διατηρήσουν την οικονομία τους. Σε μια ακόμα καλύτερη εξέλιξη, αυτές οι χώρες μπορούν ακόμη και να λύσουν πολλά οικονομικά προβλήματα που είχαν πριν από την πανδημία.

Επί του παρόντος, οι δύο οργανισμοί βρίσκονται ακόμη στη μέση του σχεδιασμού του σωστού και λειτουργικού πλαισίου προκειμένου να λειτουργήσει όπως πρέπει αυτό το σύστημα. Όταν ολοκληρωθεί, αυτό το σύστημα θα αλλάξει το τρέχον χρηματοοικονομικό σύστημα, καθιστώντας το ακόμη καλύτερο και λειτουργικό από πριν. Ωστόσο, η ανάγκη για μεγάλα κονδύλια σε ό,τι αφορά στη διαχείριση αυτού του προγράμματος γίνεται επίσης ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνει πραγματικότητα. Έχει αναφερθεί ότι χρειάζεται τουλάχιστον 1,1% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων στο σύστημα που διατηρούν οι τράπεζες, ποσό που φτάνει τα 379 τρισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, ο Βασίλης Μηλιώνης συνιστά στους ανθρώπους να περιμένουν υπομονετικά, καθώς αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι τώρα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι milionisvasilis.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here