To Refinery29 επικρίνεται από πρώην εργαζομένους για «τοξική» κουλτούρα

0
113


Το αμερικανικό site γυναικείων lifestyle θεμάτων Refinery29 βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής για το ιστορικό του με έγχρωμους εργαζόμενους του.

Εν μέσω των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και άλλων άοπλων μαύρων από αστυνομική βία και για τον συστημικό ρατσισμό στη χώρα, κάποιες εταιρείες, μεταξύ άλλων και οργανισμοί μέσων μαζικής ενημέρωσης, από τους New York Times έως site και περιοδικά επιπλήττονται για τις ανεπάρκειές τους.

Το lifestyle site ιδρύθηκε το 2005 από το ζευγάρι, Φίλιπ βον Μπόρις και Πιέρα Τζελάρντι μαζί με τους Κριστίνε Μπάρμπεριτς και Τζάστιν Στέφανο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και αγοράστηκε από τη Vice Media έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως, σύμφωνα με μία σειρά από αναρτήσεις στο Twitter που δημοσιεύθηκαν από έγχρωμες πρώην εργαζόμενές του υπήρξαν εσωτερικά ανεπάρκειες.

Η πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια ειδήσεων και πολιτικών θεμάτων Άσλεϊ Αλίς Έντουαρντς, η οποία έκανε την πρώτη ανάρτηση στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι όταν εργάστηκε εκεί, η διοίκηση προσπάθησε να την ωθήσει να πάει στην εκπομπή του Fox News «Tucker Carlson» «γνωρίζοντας πλήρως τι είδους παρενόχληση θα έφερνε στην πορεία μου αν το έκανα… Ευτυχώς είχα το σωστό αισθητήριο να αρνηθώ».

«Είναι πραγματικά καιρός Εμείς ως κοινότητα να κάνουμε αυτά τα brand να λογοδοτήσουν. Αρκετά πια. Δεν μένω πλέον σιωπηλή ή καλή γι ‘αυτό» πρόσθεσε. «Ξέρετε τί σημαίνει πραγματική συμμαχία; Πληρώνετε τους μαύρους υπαλλήλους σας δίκαια, έχοντας μαύρες γυναίκες σε κορυφαίες ηγετικές θέσεις και αντιμετωπίζετε τις μικροεπιθέσεις που δέχονται οι μαύροι υπάλληλοί σας από τη διοίκηση σε καθημερινή βάση» τόνισε.

Η Άσλεϊ Σ.Φορντ δημοσίευσε ότι κατά τη διάρκεια των σχεδόν εννέα μηνών που πέρασε ως συντάκτρια στο Refinery29, υπήρχε μια «τοξική εταιρική κουλτούρα, στην οποία τα εγώ των λευκών γυναικών καθόριζαν τις σχεδόν ανύπαρκτες συντακτικές διαδικασίες» και ότι ένας από τους ιδρυτές τη μπέρδευε συνεχώς με άλλη υπάλληλο. Επιπλέον «η μισθολογική διαφορά ήταν τρομακτική» σημείωσε.

Η πρώην συντάκτρια ειδήσεων μόδας Τσάνινγκ Χαργκρόβ έγραψε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τον αρχισυντάκτη να της ζητά να γράψει ένα κομμάτι ως συγγνώμη προς τις λευκές γυναίκες, επειδή σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι οικειοποιούνται τις χρυσές αλυσίδες, ενώ το άρθρο της έγινε viral.

Πρόσθεσε ότι άρχισε να αμφισβητεί τις ικανότητές της και τη συνεισφορά της και ότι εξαντλήθηκε. «Το να δουλεύεις κάτω από τέτοιες συνθήκες έχει ως συνέπειες ψυχικά και πνευματικά προβλήματα. Νιώθω ότι έχω μετατραυματικό στρες από το περιβάλλον και την τοξικότητα της ανώτερης διοίκησης» τόνισε.

Σε απάντηση, το Σωματείο Εργαζομένων του Refinery29 δήλωσε ότι είναι αλληλέγγυο σε αυτές τις γυναίκες και ότι έχει γράψει μια επιστολή στη διοίκηση ζητώντας άμεση δράση στο υψηλότερο επίπεδο.

Σε ανακοίνωση, η διεύθυνση του Refinery29 ανέφερε: «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν τη στιγμή και αυτήν την πλατφόρμα για να πούμε: Σας ακούμε. Είμαστε, και υπήρξαμε πάντα, μια εταιρεία και ένα εμπορικό σήμα που επιδιώκει να λογοδοτεί καθώς ανυψώνουμε υποεκπροσωπούμενες φωνές. Και αναγνωρίζουμε ότι η δέσμευση ξεκινά εντός των τειχών μας. Αυτές οι αλλαγές θα απαιτήσουν μια εμπεριστατωμένη ματιά και αξιολόγηση του εαυτού μας και δεσμευόμαστε να κάνουμε αυτό το έργο».

Την περασμένη εβδομάδα ο αρχισυντάκτης των New York Times, Τζέιμς Μπένετ, παραιτήθηκε για ένα άρθρο του γερουσιαστή Τομ Κότον, με το οποίο ζητούσε να επέμβει ο στρατός στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ. Στο Variety η αρχισυντάκτρια Κλόντια Έλερ τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια, όταν έγραψε στο Twitter ότι η ίδια και άλλοι σε θέσεις ευθύνης δεν έκαναν αρκετά για να προωθήσουν τη διαφορετικότητα στις αίθουσες σύνταξης.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here