Βασίλης Μηλιώνης: Μετά την καταιγίδα έρχεται η ανάκαμψη

0
263
Η πανδημία του κοροναϊού έχει επηρεάσει πολλούς τομείς των διεθνών και όχι μόνο αγορών.

Την Τρίτη, το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου δείκτη μετοχών αυξήθηκε, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ακινήτων.

Οι τομείς των ακινήτων που έχουν πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής είναι εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία και άλλα καταστήματα ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών περιοχών που ακολουθούνται από το λιανικό εμπόριο και τη στέγαση, καθώς και τα σπίτια δεύτερης κατοικίας και πολυτελείας, όπως είπε ο Βασίλης Μηλιώνης, Έλληνας επιχειρηματίας και επενδυτής ακινήτων.

Οι επιπτώσεις στα ακίνητα ποικίλλουν ανά τομέα και αγορά, και η έκταση των επιπτώσεων θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας, ο αντίκτυπος ποικίλλει από χώρα σε χώρα.

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 η χρηματιστηριακή κίνηση αυξήθηκε μετά και την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ ότι αρχίζει εκτύπωση χρημάτων.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε την καλύτερη ημέρα του από το 1933, καθώς κέρδισε 11,4%, ή 2.113 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 σημείωσε το υψηλότερο κέρδος που έχει σημειώσει ποτέ, από 452 μονάδες, αυξήθηκε κατά 9% στις 5.446 μονάδες. Το ράλι στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης ακολούθησε τα κέρδη στην αγορά της Ασίας εν μία νυκτί μετά την κίνηση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τη Δευτέρα να ξεκινήσει ένα δυναμικό πρόγραμμα ενίσχυσης της αγοράς. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε 4,46% υψηλότερα, η αυστραλιανή αγορά σημείωσε άνοδο 4,17%, ενώ το χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε με άνοδο 2,34%. Ο Nikkei της Ιαπωνίας σημείωσε άλμα 7,1% υψηλότερα, ο Kospi της Νότιας Κορέας αυξήθηκε 8,6%, ενώ η αγορά της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε 7,18%.
 
Βλέποντας τα καλά νέα στο χρηματιστήριο, ως έμπειρος επενδυτής, ο Βασίλης Μηλιώνης συμβουλεύει τους επενδυτές να ετοιμαστούν να πάρουν θέση μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι μετοχές θα ανέβουν σύμφωνα με τα
κυβερνητικά κίνητρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Την Τρίτη, το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου δείκτη μετοχών αυξήθηκε. Καθώς τα κέρδη του S&P500 την Τρίτη ήταν εντυπωσιακά, ορισμένες μετοχές σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. 
 
Αυτά τα τρία αποθέματα ακίνητων περιουσιών Zillow Ομάδα (NASDAQ: Ζ), Redfin (NASDAQ: RDFN), Realty Εισοδήματος (NYSE: O) ανέβηκαν τουλάχιστον 17% από τη στιγμή που η αγορά έκλεισε.

Ο κ. Μηλιώνης αισιόδοξος ότι οι αυξανόμενες τιμές των μετοχών θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών των ακινήτων συμβουλεύει τους επενδυτές να επενδύουν τα χρήματά τους όταν οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές αρχίσουν να αυξάνονται.

Αργά αλλά σταθερά, οι επενδυτές είναι όλο και πιο σίγουροι, διότι η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει μια πολιτική τόνωσης, και η εξάπλωση του ιού αρχίζει να είναι υπό έλεγχο.
 
Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι Έλληνας επιχειρηματίας και επενδυτής ακινήτων.
Επί του παρόντος, παρατήρησε ότι οι τιμές των μετοχών σε διάφορους τομείς άρχισαν να αυξάνονται.
Οι τιμές των μετοχών στη νοτιοανατολική Ευρώπη θα επηρεαστούν επίσης από την άνοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς.
Ενθάρρυνε τους επενδυτές στην Ελλάδα να ακολουθήσουν τη θετική τάση του παγκόσμιου χρηματιστηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here