Πως ο κορωνοϊός επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και γιατί ο Βασίλης Μηλιώνης συμβουλεύει τους επενδυτές να είναι σοφοί

0
345

Η πανδημία του κορονοϊου επηρεάζει αρνητικά τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ο Βασίλης Μηλιώνης συμβουλεύει τους επενδυτές να είναι αρκετά προσεχτικοί σχετικά με τις επενδυτικές τους ενέργειες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Από την εμφάνιση του κοροναϊού τον Δεκέμβριο του 2019, οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο άρχισαν να καταρρέουν. Αυτό επηρέασε αρνητικά την παγκόσμια οικονομία, δημιουργώντας χάος εντός και εκτός των διεθνών αγορών. Η κατάσταση αυτή απασχολεί τον Βασίλη Μιλιώνη,  Έλληνα επενδυτή ακινήτων και επιχειρηματία, ο οποίος ανησυχεί για το πώς η πανδημία θα επηρεάσει την οικονομία όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Επί του παρόντος, ο κόσμος αντιμετωπίζει μείωση της οικονομικής ανάπτυξης για το 2020 λόγω της πανδημίας του κοροναϊου η οποία μειώθηκε από 2,9% σε 2,4%, το οποίο φαίνεται μικρό, αλλά επηρεάζει σημαντικά την παγκόσμια χρηματαγορά.

Οι μέθοδοι μετάδοσης του κορανοϊού επιδεινώνονται με την ανθρώπινη επαφή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλές χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την επαφή των ανθρώπων μεταξύ τους, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας τους. Αυτό οδήγησε πολλές χώρες να πάρουν πολλά περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που δυστυχώς επηρέασαν αρνητικά την οικονομία,

πολλών χωρών άρχισε να επηρεάζεται αρνητικά λόγω της μείωσης της παραγωγικής δραστηριότητας. Με τους περιορισμούς που κάνουν πολλές χώρες, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, άρα και οι εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη δημιουργία ή παραγωγή των προϊόντων τους. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μηλιώνη, αν και ο κόσμος σήμερα αισθάνεται φοβισμένος και η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται, οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν αισιόδοξοι και κυρίως ψύχραιμοι. Ωστόσο, οι κυβερνητικές πολιτικές πρέπει να δίνουν κίνητρα στήριξης προκειμένου να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητές μας, η οικονομία της χώρας εξαρτάται από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, πρέπει να στηρίξουμε πλήρως τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης και να είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση».

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Βασίλης Μηλιώνης εργάζεται στον τομέα των ακινήτων και του τουρισμού που επίσης επηρεάζονται από την πανδημία του κοροναϊού. Όπως μας είπε, “Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να επιδιώκουν μόνο το κέρδος, αλλά πρέπει να συμβάλλουν στη κοινωνική ανασυγκρότηση. Με αυτόν τον τρόπο, η συμβολή μας ως βιώσιμες επιχειρηματικές οντότητες μπορεί να οδηγήσει την οικονομία των κατώτερων τάξεων σε άνοδο, παρόλο που το επίπεδο των επενδύσεων και της οικονομίας είναι χαμηλό, μπορούμε να βοηθήσουμε τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας μας “.

Σχετικά με τον Βασίλη Μηλιώνη

Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι Έλληνας επιχειρηματίας, ειδικεύεται στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας. Το τελευταίο του έργο είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων και διαμερίσματα διακοπών στην Κρήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here